Doğa’da Yakın Çekim (Makro) Fotoğraf Atölyesi

Şahin Dirican

Şahin Dirican

Şahin Dirican
Doğadaki küçük dostlarımız sizi çağırıyor, fotoğraflamayacak mısınız?
Çiçekler ve böcekler başta olmak üzere doğadaki küçüklerin dünyasını fotoğraflamak, bu dünyanın güzelliklerini objektifinizle yakalamak isterseniz, bu atölye sizler için!
Doğada Makro Fotoğraf Atölyesi; fotoğrafçılığa doğa fotoğrafı ve makro fotoğraf ile başlayan ve doğa fotoğrafı çalışmalarına özel bir önemle devam eden Şahin Dirican tarafından yürütülmekte. Atölye; 3 saatlik teorik oturumdan sonra 1 günlük uygulama gezisi ve 3 saatlik değerlendirme oturumu ile tamamlanıyor.
Katılımcı sayısı : En az=> 5 , en fazla=>15
Katılım Bedeli : 100,00 TL (Kredi kartı ile) / Nakit ödemelerde 90,00 TL ( Lotus Üyelerine ve Fotoğraf Atölyesi eğitimlerine katılmış olanlara 80,00 TL)
Eğitmen : Şahin Dirican
Tarih : Yaz dönemindeki eğitimlerimizi en az katılımcı sayısına ulaştığımızda başlatıyoruz. Ön kayıt yaptıranlarla görüşerek başlangıç tarihimizi kesinleştiriyoruz.
Program ve İçerik :
1. OTURUM ( .. .. 2009, …, 3 saat/ 19:30-22:30)
- Yakın çekim fotoğrafın anlamı ve hazırlıklar
- Makro çekim ekipmanları : Makro Objektifler, Deklanşör kablosu, Extension tube / teleconvertors, Reflektör, Tripod, Filtreler vd.
- Yakın çekim ve Alan derinliği
- Yakın çekimde ışık, renk
- Büyütme oranı, Büyüklük
- Bakış noktası, kadraj, düzenleme
- Görsel tasarım
- Türkiye doğasının makro fotografik açıdan değerlendirilmesi
UYGULAMA GEZİSİ ( .. .. 2009, Pazar, günübirlik)/döneme uygun bir bölge
Doğada yakın çekimler için mevsimsel açıdan flora ve fauna zenginliği ile İstanbul’a yakın bölgelere günübirlik uygulamaya gidilecektir.
2. OTURUM ( .. ..2009,…, 3 saat/ 19:30-22:30)
Fotoğrafların Değerlendirilmesi










Leave a Reply