Doğu Karadeniz’de Sonbahar Gezisi (09-14 Ekim 2015)

by Şahin Dirican
SahinD-Pokut-6693-kck

Şahin Dirican (Pokut-2015)

Özel geziye dönüştürüldü, katılabilmek için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Sonbaharın en güzel renklerini fotoğraflamak için Doğu Karadeniz ormanlarına gidiyoruz. Her mevsimi birbirinden güzel olan Doğu Karadeniz doğası sonbaharda yeşilin, sarının, kırmızının tonları ve bulutlu mavi gökyüzü ile renk senfonisi sunar. İlkbahardaki coşkusu ve yaz güzellikleri ile büyülendiğimiz Doğu Karadeniz’de Sonbahar Gezisi planladık.

Bize katılmak için acele etmelisiniz.

Planlanan Uçuşlarımız:

  • Gidiş: 09 Ekim 2015, Cuma, saat:20:25 (Sabiha Gökçen(İST)-Trabzon)/ Pegasus Uçağı
  • Dönüş: 14 Ekim 2015, Çarşamba, saat:21:15 (Trabzon- Sabiha Gökçen(İST)-Trabzon)/ Pegasus Uçağı

TAKVİM

  • Ön kayıt için son tarih: 31 Ağustos 2015
  • Maliyetlerin belirlenmesi için son tarih: 01 Eylül  2015
  • Kayıtların kesinleştirilmesi için son tarih: 04 Eylül 2015
  • Gezi Başlangıç: 09 Ekim 2015, Cuma
  • Gezi Bitiş: 14 Ekim 2015, Çarşamba

Doğu Karadeniz'de Sonbahar Gezisi

Doğu Karadeniz’de Sonbahar Gezimiz; özellikle sonbaharın renklerini en coşkun ve zengin haliyle fotoğraflamak isteyen doğa fotoğrafçıları için planlandı. Doğu Karadeniz yaylalarını henüz hiç görmemiş olan ya da Temmuz-Ağustos aylarında görmüş olan dostlarımız da doğanın sadece yeşilin tonlarıyla değil sarı, kahverengi ve kırmızı renklerinin tonlarıyla da cömert davrandığı Doğu Karadeniz ormanlarında büyülenmek istiyorlar ise bu geziyi kaçırmamalılar. Keza; renklerin zirve yaptığını bildiğimiz rotalarda olacağız.

Gezimizde; Fırtına Deresi, İkizdere, Altındere ve kolları gibi akarsu boyları, Karagöl gibi göller ve bu su kaynaklarını besleyen Kaçkar ve Karçal dağlarındaki yaylaları rotamıza aldık. Hava koşulları uygun olursa da buzul göllerine kadar çıkmayı hedefliyoruz. Olası erken kâr yağışı ile daha da çarpıcı fotoğraflar üretebiliriz.

Rotamızda güleryüzlü, sıcak ve dost canlısı insanların yaşadığı Karadeniz köyleri ve yaylaları da var elbette. Yerel yaşamı ve insanları da fotoğraflayabileceğiz.

Muhlama, turşu kavurması, lahana sarması ve adını sayamayacağımız onlarca yöresel ve elbette doğal yiyecekler yemek menülerimizde olacak. Sadece doymayı değil midelerimize de ziyafet sunmayı hedefliyoruz.

Buluşma ve Otele gidiş

09 Ekim 2015, Cuma : İstanbul’dan bizimle birlikte gelenlerin tahmini iniş saati olan 22:30 da Trabzon hava alanında buluşarak bizi bekleyen aracımıza geçecek ve otelimize doğru yaklaşık 2 saatlık yolculuğumuza başlayacağız.

Konaklama: Ayder Yaylası

Çamlıhemşin (Ayder, Huser,Avusor,Kavrun Yaylaları, Tar Deresi, Bulut Şelalesi)

Tar Deresi ŞelalesiEn bilinen yaylalardan olan Ayder’de su sesi ve kuş cıvıltıları eşliğinde uyunan ve dolayısıyla yol yorgunluğu atılan gecenin sabahında yapılan kahvaltı sonrası harekete geçiyoruz. Ayder’in yukarısında kalan yaylaları ve küçük şelaleleri, bulutların üzerinden bakarak dağları, içlerinden geçeceğimiz ormanları fotoğraflıyoruz.

Bulutların arasından dökülmeye başlaması nedeniyle yüksekliği 200 veya 250 metre gibi farklı ölçülen görkemli Bulut Şelalesini izlemenin, Huser Yaylasında bulutların üzerine çıkmanın keyfini yaşayacak ve 2.420 metre rakımlı Avusor Yaylası ve gölünde ruhumuzu dinlendireceğiz.

 Konaklama : Ayder Yaylası

şenyuva köprüsü

Çamlıhemşin (Fırtına Deresi, Şenyuva, Zilkale, Çat Vadisi, Elevit Yaylası)

Ayder Yaylasındaki otelimizde dinlendirici gece ve kahvaltı sonrası erkenden yola çıkıyoruz. Sonbaharın renkleri ve Fırtına Deresinin müziği eşliğinde Şenyuva güzergahından tarihi taş ve asma köprüleri, köy evlerini, insanlarını fotoğraflayarak yapılışı Trabon Krallığına tarihlenen ünlü Zilkale’ye ulaşıyoruz. Çat Vadisindeki yolculuğumuzun hedefinde Elevit Yaylası var. Hava ve yol durumuna göre Palovit Şelalesine de ulaşmayı hedefliyoruz.

Konaklama: Ayder Yaylası (ya da şartlar uygun olursa Pokut Yaylası)

SahinD-Pokut-6693-kck

Çamlıhemşin (Pokut, Sal ve Hazindak Yaylaları)

Bulutların üzerine çıkmaya alışmışken Pokut ve Sal yaylalarına çıkmadan hatta gecelemeden olmaz. Orman sınırında, vadilerin üzerinde bir gün geçirmeyi hedefliyoruz. Kış erken bastırmaz ise Pokut ve Sal Yaylalarındayız. Akşam ise Borçka’ya geçiyoruz. Yolumuzun üzerindeki Düzköy (Borçka) tarihi ahşap camiyi fotoğraflıyoruz.

Konaklama: Borçka (Aralık)

5.GÜN (13 Ekim 2015, Salı):  Borçka (Karagöl,Maçahel,Maral Şelalesi)

borçka karagöl-sonbaharÜlkemizde sonbahar renklerini fotoğraflayabileceğimiz en iyi bölgelerdeyiz bugün.

Sonbaharda doğada görülebilecek bütün renkleri bir arada bulunduran Borçka Karagöl turistlerin yanı sıra fotoğrafçıların da önemli uğrak yerlerinden birini oluşturuyor. Ziyaret edenleri adeta büyüleyen gölün etrafındaki bitki örtüsü, ekim ayında dünyadaki cennetin bir göstergesi gibi. Kırmızı, yeşil, turuncu, mor, sarı, kahverengi ve bu renklerin tonlarındaki ağaçlar, renklerin gökyüzüyle birlikte gerçekleşen yansımaları görenleri hayran bırakıyor. Biz de haziran ayında yeşil tonları ve çiçekleriyle büyülendiğimiz Karagöl’ü sonbahar senfonisiyle fotoğraflamak istiyoruz. Rotamızda, sürprizleriyle olağandışı fotoğraflar vaat eden Maçahel, camisinin ahşap işçiliği ve renkleriyle büyüleyici Camili köyü ile Maral Şelalesi de var.

Konaklama: Altındere (Maçka)

7.GÜN (29 Ekim 2015, Perşembe : Trabzon (Altındere Milli Parkı, Sümela Manastırı, Kuştul Manastırı, Vazelon Manastırı, Atatürk Köşkü)

www.macka.gov.trUçağa yetişme stresi yaşamamak için Trabzon bölgesini son günümüze bırakıyoruz. Ünlü Sümela Manastırı’nın da içinde olduğu Altındere Milli Parkı ve çevresi var programımızda. Milli Park; sadece içindeki Sümela Manastırı ve diğer manastırlar ile değil zengin bitki türleri, farklı ağaç türleri ve akarsu ekosistemi ile de sonbahar fotoğrafı için cazip bir alan. Günümüzü Trabzon merkezinde Atatürk Köşkü ve diğer kültürel değerlerimizi fotoğraflayarak tamamlıyoruz.

  • Eğitmen ve fotoğraf danışmanı : Şahin Dirican
  • Kişibaşı tahmini maliyetin; 1.000,00 – 1.100,00 TL civarı olmasını bekliyoruz. (Tek kişilik oda farkı : otellerin talebine göre bilgi verilecek)
  • Maliyet hesabımıza dahil edilenler
    • Bölgedeki ulaşımlar (yukarıda önerilen uçuşlarla havaalanı transferi dahil)
    • 5 gece (oda+kahvaltı+akşam yemeği) konaklama
    • TURSAB Zorunlu Sigortası
    • Fotoğraf eğitimi ve danışmanlığı
    • Yukarıda belirtilenler dışındaki tüm masraflar hariçtir.
    • Bu gezimizde …..(TURSAB – ….) ile işbirliği yapıyoruz.
  • Katılımcıların temel fotoğraf eğitimi almış, temel düzeyde fotoğraf bilgi ve deneyimine sahip olmaları beklenmektedir.
  • Fotoğraf makinelerinizi, tripod vb yardımcı ekipmanlarınızı, mevsime uygun giysilerinizi ve kullanmanız gereken ilaçlarınızı unutmayın.
  • Pilinizin dolu olduğunu kontrol ediniz, yedek pilinizi, şarj aletinizi ve hafıza kartlarınızı unutmayınız.
  • MüzeKartınız maliyetinizi düşerebilir.
  • Bu bir uygulamalı fotoğraf atölyesi olup; gezi sırasında fotografik koşullar dikkate alınarak her türlü değişiklik yapılabilir.
  • En fazla 14 kişilik  grup oluşturulacaktır. Bölgedeki transferlerimiz için minibüs rezerve edilmiştir.

Related Articles

Leave a Comment