Elif Su Eroğlu, ABD’de düzenlenen Uluslararası King’s Peak Müzik Yarışması’nda keman performansıyla üçüncü oldu. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı birinciliklerle Antalya’nın gururu olan geleceğin keman virtüözü Elif Su Eroğlu; Ocak ayında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaretinde Başkan Böcek genç müzisyeni başarılarından dolayı kutlayarak destek sözü vermişti. Başkan Böcek’in yakından takip ettiği genç yeteneklerden Elif Su Eroğlu son olarak ABD’de düzenlenen bir yarışmada dereceye girerek başarısını katladı.
5 yılda 11 uluslararası ödül
Elif Su Eroğlu (13), ABD’de bu yıl korona virüs pandemisi nedeniyle internet üzerinden düzenlenen ve 700 katılımcının yarıştığı Uluslararası Kings Peak Müzik Yarışması’nda 3’üncü olarak yine ülkemizin ve Antalya’nın göğsünü kabarttı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği genç kemancımız bu başarısıyla 5 yılda 11 uluslararası ödül kazanmış oldu.
5 yıl önce sahnede keman çalan arkadaşını izledikten sonra keman çalmaya ilgi duyan ortaokul öğrencisi Elif Su Eroğlu, o günden sonra keman öğretmeni Daniya Kaynova’dan eğitim almaya başladı. Pandemiyi çalışma fırsatına çeviren Elif Su Eroğlu, evden çıkamadığı bu süreçte çalışmalarına odasında devam ediyor. Son olarak ABD’de düzenlenen yarışmaya katılmak için Antonio Vivaldi’nin ‘Winter’ adlı eserini çalan Eroğlu, kayda aldığı performansını yarışmaya gönderdi.
‘Bu yıl dört yarışmada birincilik aldım’
Pandemiyle birlikte evde çalışmak için daha fazla zaman bulabildiğini söyleyen Elif Su Eroğlu, “İlk yarışmamla beraber öğretmenimle daha akademik çalışmalara başladık. Yarışmalara katıldım, konserler verdim ve çalışmalara devam ediyorum. Pandemi dönemiyle birlikte birçok yarışma internet üzerinden yapıldı ve konserlerim de iptal edildi. Çalışmalarım sonucunda bu yıl 4 yarışmadan birincilik aldım. Her yarışma öncesi biraz stresli ve heyecanlı geçiyor ama şunu biliyorum ki sonucunda kendime inandığım, kendimi en iyi şekilde gösterdiğim için içim rahat. Bir derece alıp ülkemi temsil etmek beni çok gururlandırıyor” dedi.
‘Deneyim kazanıyorum’
Hobi olarak başladığı kemana profesyonel olarak devam etmek istediğini belirten Eroğlu, “ABD’deki bu yarışmaya katılmaya 15 gün önce karar vermiştik. Bu yarışmaya katılmayı çok istiyordum. Çünkü daha önce derece aldığım yarışmaların hepsi Avrupa ülkelerinde düzenlenmişti. Ben de yeni bir müzik kültürü görmek, farklı bir ülkede derece elde edebilmek ve ülkemi yurt dışında temsil edebilmek için bu yarışmaya katıldım. Aldığım dereceler benim için çok önemli ancak dereceden çok bu yarışmaların bana kattığı deneyim ve tecrübeler daha önemli” diye konuştu.
Elif Su Eroğlu, 11 uluslararası ödül kazandı
Elif Su Eroğlu’nun;
- 2016 yılında Sırbistan Müzik Pedagogları Derneği’nin düzenlediği ‘7’nci International Music Competition’da ikincilik,
- 2017 yılında Tokyo ‘Melos 3’üncü Uluslararası Müzik Yarışması’nda birincilik,
- 2018 yılında Sırbistan Müzik Pedagogları Derneği’nin düzenlediği ‘9’uncu International Music Competition’da birincilik,
- 2018 yılında İtalya/Floransa kentinde yapılan ‘9’uncu Premio Crescendo Müzik Yarışması’nda birincilik,
- 2018 yılında Almanya/Baden Wurttemberg eyaletinde yapılan ‘Musical Fireworks Müzik Yarışması’nda ‘Assaluto’ olarak birincilik,
- 2019 yılında İtalya’da düzenlenen ’29’uncu Concorso International Per Giovani Musicisti Citta Di Barnetta Yarışması’nda ‘Premio Assaluto’ derecesiyle birincilik,
- 2019 yılında Arjantin’de düzenlenen ‘Iguazu en Concierto Müzik Festivali’nde keman dalında birincilik,
- 2019 yılında Bulgaristan’ın Albena kentinde düzenlenen ‘7’nci Uluslararası Heirs Of Orpheus Müzik Yarışması’nda birincilik,
- 2020 yılında Kazakistan’da yapılan ‘Uluslararası RUAN Müzik Yarışması’nda Grand Prix olarak birincilik,
- 2020 yılında ‘New Talent British International Youth Müzik Yarışması’nda birincilik,
- son olarak da 2020 yılında ABD’de düzenlenen ‘Uluslararası Kings Peak Müzik Yarışması’nda üçüncülük ödülleri bulunuyor.