Bursa’nın 2 güzelini fotoğraflamanın zamanı geldi. Biz, aslında gezi yapmıyoruz: fotoğraf bilgi ve deneyiminizi geliştirmenize destek oluyor, workshop yapıyoruz.
Fotoğraf peşindeki yolculuğumuzda Ulubat gölünde gündoğumunu karşılayacağımız Gölyazı ile başlıyoruz. Kahvaltı sonrası Gölyazı beldesini fotoğraflayıp, sürprizlerle dolu bir yolculukla Tirilye’ye hareket ediyoruz. Köylere uğrayacak ve Kocaçay deltasını keşfedeceğiz. Yaklaşık 4 saat kadar da, Marmara’nın güzel kumsallarından birinde deniz molamız olacak. Mola zamanımızda öğle yemeğimizi de yiyeceğiz. Deniz molası ve dinlenme sonrası Tirilye’ye geçiyoruz.
Bize katılmak için acele ediniz => ÖN KAYIT için tıklayınız!
- Ön kayıt için son tarih: 14 Temmuz 2014
- Kayıtların kesinleştirilmesi ve Kapora ödeme: 16 Temmuz 2014
Gölyazı ; tarihi, mimarisi ve insanları ile fotoğrafçıları kendine çeken balıkçı köyü. Güleryüzlü insanları, 200 yaşındaki Rum evleri, koruma altındaki kuşlar, 733 yıllık anıt ağaç “Ağlayan Çınar” Gölyazı’yı fotoğrafçılar için çekici kılan özelliklerden sadece birkaçı.
Gölyazı, tarihî adı Apolyont olan Ulubat Gölü ile kucaklaşan bir yarımada. Tamamı birinci derece sit alanı olan Gölyazı 2006’da Tarihî Kentler Birliği’ne üye oldu. 2005’de, Toplum Gönüllüleri Vakfı TOG üyesi gençler 200 evi boyadı, tamiratlar yaptı. 2006’da ise Avusturya, Hollanda, Fransa ve Kanada’dan gelen sanatçılar Gölyazı’yı açıkhava müzesine çevirdiler… Gölyazı; M.Ö 1.yy’dan itibaren bir ticaret merkezi olarak ortaya çıkmış, o dönemdeki adı Apollonia ad Rhyndacum imiş. Yolculuk geceden başlıyor, çünkü; Gölyazı’da fotoğraf için en verimli saatler gündoğumu ile başlıyor. Gündoğumunu kaçırmak istemeyiz! Elbette; balıktan dönen ve mezata yetişmenin telaşındaki balıkçıları kaçırmayı hiç istemeyiz. Fotoğraf çekmekten fırsat bulduğumuz ilk zaman aralığında ise Çınarların altındaki köy kahvesinde taze ekmek ve sabah çayı eşliğinde kahvaltı yapacağız. Öğle saatlerinde Gölyazı’dan ayrılarak henüz görmemiş olanlar ile müptelası olanlar için Tirilye’ye geçiyoruz.
Tirilye (Zeytinbağı) Kocaçay deltası keşfi ve deniz molası sonrası Tirilye’ye ulaşıyoruz. 3-4 saatimiz Tirilye’nin tarih kokan sokaklarında güzel insanlarını ve evlerini fotoğraflamaya ayrıldı. Trilye (Zeytinbağı ); çok güzel bir sahil kasabası, zeytinciliğin çok önemli bir yeri var kasabada, ayrıca balıkçılıkta yapılmakta, merkezde asırlık çınar ağaçları yanı sıra özel mimari dokusu bulunmakta…
[tab] [tab_item title=”PROGRAM”]
Hareket (18 Temmuz 2014, Cuma )
[list type=”check”]
- 23:30 E5 Bakırköy/İncirli (Alfemo Önü)
- 23:45 Mecidiyeköy (Teknosa Yanı)
- 24:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otopark önü
- 00:10 E5 Bostancı Köprüsü
- 00:15 E5 Kartal Köprüsü
[/list] Saat 24 civarı İstanbul’a ulaşmayı hedefliyoruz. [/tab_item] [tab_item title=”Detaylar-Maliyet”] [list type=”check”]
- Eğitmen ve fotoğraf danışmanı : Şahin Dirican
- Maliyet: ulaşım+ücretsiz fotoğraf eğitimi
- Otobüs ile gidersek: 75,00 TL ile 80,00 TL arası
- Midibüs ile gidersek: 80,00 TL ile 85,00 TL arası
- 16 Kişilik Minibüs ile gidersek: 90,00 TL ile 95,00 TL arası
- Öğle ve akşam yemeklerimizi serbest bırakıp, rahat davranmış olacağız.
- Bu gezimizi Esen Turizme ait araçla gerçekleştirmeyi planlıyoruz.
[/list] [/tab_item] [tab_item title=”Notlar”] [list type=”check”]
- Katılımcıların temel fotoğraf eğitimi almış, temel düzeyde fotoğraf bilgi ve deneyimine sahip olmaları beklenmektedir.
- Fotoğraf makinelerinizi, tripod vb yardımcı ekipmanlarınızı, mevsime uygun giysilerinizi ve kullanmanız gereken ilaçlarınızı unutmayın.
- Pilinizin dolu olduğunu kontrol ediniz, yedek pilinizi, şarj aletinizi ve hafıza kartlarınızı unutmayınız.
- Bu bir uygulamalı fotoğraf atölyesi olup; gezi sırasında fotografik koşullar dikkate alınarak her türlü değişiklik yapılabilir.
- Sayımıza bağlı olarak; otobüs, midibüs veya 16 kişilik minibüs ile gidilecektir. 12 kişiden az talep olursa özel geziye dönüştürülebilir veya yükselen maliyete göre katılımcılarla birlikte karar verilir.
[/list] [/tab_item] [/tab]