[column col=”1/2″]
Buluşma: Gaziantep; 16 Ekim 2014, Perşembe
Vedalaşma: Gaziantep; 19 Ekim 2014, Pazar (akşam)
[/column]
[column col=”1/2″]
Güneydoğu Anadolu Fotoğraf Gezisi zamanı geldi. Gezi Fotoğrafçılığı atölyesi formatındaki yolculuğumuzda bu kez Güneydoğu Anadolu’nun fotoğrafçıları büyüleyen 4 şehrini ve çevresini fotoğraflayacağız.
Bize katılmak isterseniz, 16-19 Ekim 2014 tarihlerine başka plan yapmayınız ve uçak biletlerinizi hemen alınız. Biz biletlerimizi aldık! Pegasus Havayolları ile İstanbul-Gaziantep-İstanbul uçuyoruz.
- Gidişimiz : 16 Ekim 2014, Perşembe, saat 05:45
- Dönüşümüz: 19 Ekim 2014, Pazar, saat 22:10
Amacımız uygulamalı olarak gezi fotoğrafçılığı atölyesi gerçekleştirmek ve fotoğrafçılar için cennet sayılan bir coğrafyada fotoğraf üretmek.
Bu atölyemizde, bölgedeki fotoğrafçı dostlarımız bize eşlik edecekler ve destek olacaklar. Dolayısıyla turistik gezilerde uğranılmayan, girilemeyen bazı özel alanları da fotoğraflama imkanı bulabilecek, yerel yaşamla iç içe olabileceğiz.
Bize katılmak için TIKLAYINIZ!
[/column]
- Nemrut hakkında detaylı bilgi için tıklayınız
- Halfeti hakkında detaylı bilgi için tıklayınız
- Harran hakkında detaylı bilgi için tıklayınız
[tab]
[tab_item title=” PROGRAM TASLAĞI”]
Buluşma (16 Ekim 2014, Perşembe) / Gaziantep (Havaalanı veya otelde)
- Gün (16 Ekim 2014, Perşembe) : Gaziantep (Zeugma Müzesi gezisi ve öğleden sonra Kahramanmaraş), (Konaklama: Kahramanmaraş Hotel BLC)
- Gün (17 Ekim 2014, Cuma) : Birecik, Halfeti, Harran, Şanlıurfa (Balıklıgöl) /Konaklama: Şanlıurfa DEDEMAN Otel
- Gün (18 Ekim 2014, Cumartesi): Şanlıurfa Merkez, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Nemrut’ta Günbatımı /Konaklama: Nemrut /HOTEL EUPHRAT
- Gün (19 Ekim 2014, Pazar): Nemrut’ta gündoğumu sonrası Besni ve Araban üzerinden Gaziantep (şehir merkezinde serbest zaman)
Vedalaşma: (19 Ekim 2014, Pazar)/ Gaziantep
[/tab_item]
[tab_item title=”Maliyet ve Detaylar”]
Bizimle fotoğraf gezilerine gelenler iyi biliyor ki: biz turistik amaçlı gezmiyoruz, fotoğraf amaçlı olarak yolculuğa çıkıyoruz ve uygulamalı fotoğraf atölyesi (workshop) yürütüyoruz. Samimi ve dost canlısı fotoğraf gönüllüsü gruplarımızla; her an destek alıp, sorularınıza yanıt alabileceğiniz eğitmenlerimizle fotoğraf gezisine çıkmanın güven, huzur ve keyfini yaşamak isterseniz bize katılmanızı bekleriz.
Eğitmen ve fotoğraf danışmanı : Şahin Dirican
Maliyet : Talep ve sayıya bağlı olarak değişecektir.
- Sayımızın 12-16 kişi arası olacağı varsayımıyla, kişi başı 450,00-520,00 TL arası olacağını hesaplıyoruz.
- bölgedeki ulaşım
- 3 gece konaklama (2 kişilik odada tek kişi) / tek kişi farkı 120,00 TL
- otellerde 3 kahvaltı
- Nemrut’ta akşam yemeği (otelimizde)
- Şanlıurfa/ Dedeman otelde Sıra Gecesi (yemek+müzik)
[/tab_item]
[tab_item title=”NOTLAR-UYARILAR”]
- Katılımcıların temel fotoğraf eğitimi almış, temel düzeyde fotoğraf bilgi ve deneyimine sahip olmaları beklenmektedir.
- Fotoğraf makinelerinizi, tripod vb yardımcı ekipmanlarınızı, mevsime uygun giysilerinizi ve kullanmanız gereken ilaçlarınızı unutmayın (Nemrut Tümülüsü soğuk olacaktır).
- Pilinizin dolu olduğunu kontrol ediniz, yedek pilinizi, şarj aletinizi ve hafıza kartlarınızı unutmayınız.
- Bu bir uygulamalı fotoğraf atölyesi olup; gezi sırasında fotografik koşullar dikkate alınarak her türlü değişiklik yapılabilir.
- En fazla 16 kişilik grup oluşturulacaktır. 10 kişiden az talep olursa özel geziye dönüştürülebilir.
[/tab_item]
[tab_item title=” Gaziantep”]
Gaziantep’in tarihi dokusu içerisinde yaşamın zengin renklerini fotoğraflamak ister misiniz?
Anadolu’nun ilk yerleşim alanlarından birisi olan, Kalkolitik, Paleolitik, Neolitik, Hitit, Mitani, Asur, Pers, Büyük İskender, Selevkoslar, Roma, Bizans, İslam, Türk-İslam, Osmanlı dönemlerini yaşayan Gaziantep, bu dönemlere ait eserleri günümüze kadar taşımıştır. İlk uygarlıkların doğduğu Mezopotamya ve Akdeniz arasında bulunuşu, güneyden ve Akdeniz’den doğuya, kuzeye ve batıya giden yolların kavşağında oluşu, Tarihi İpek Yolu’nun buradan geçmesi uygarlık tarihine ve bugüne yön vermiş olup, ayrıca her dönemde kültür ve ticaret merkezi olma özelliğini korumuştur.
Gaziantep hakkında detaylar için tıklayınız
[/tab_item]
[tab_item title=”Kahramanmaraş”]
Kahramanmaraş; Mağaraları, barajları, akarsuları, gölleri, Germanicia Mozaikleri, Eshab-ı Keyf Külliyesi, kaleleri, tarihi camileri ve çarşıları, geleneksel el sanatları, yöresel mutfağı ve tescil edilmiş olan tarhanası, pul biberi, dondurması gibi değerleri ile fotoğrafçılar ve gezginler açısından önemli potansiyel sunmaktadır.
Kahramanmaraş hakkında detaylar için tıklayınız
[/tab_item]
[tab_item title=”Şanlıurfa”]
Şanlıurfa tarihte dünya kültür ve medeniyetinin merkezi kabul edilen ve arkeoloji literatüründe “Bereketli Hilal” olarak adlandırılan bölge üzerinde yer almaktadır. Arkeolojik kazılardan elde edilen buluntular, şehir merkezindeki Balıklıgöl civarının günümüzden 11.000 yıl önce Neolitik Çağ insanları tarafından iskan edildiğini kanıtlamıştır. Bu çağ, Anadolu’da mimarlık sanatının başlangıcı sayılmaktadır.
Mimarlık tarihi bu kadar eskilere dayanan Şanlıurfa, günümüzde de mimari eserlerinin zenginliği bakımından Anadolu’nun önde gelen illeri arasında yer almakta ve bu özelliğinden dolayı “Müze Şehir” adıyla tanınmaktadır.
Şanlıurfa, dinler tarihi ve inanç turizmi yönüyle de dünya kültüründe önemli bir yere sahiptir.
Şanlıurfa hakkında detaylar için tıklayınız
[/tab_item]
[/tab]