
Doğu Ekspresi (Şahin Dirican- 2019)
Masal Başkenti Kars; Rus işgalinden kalma taş evleri, inanılmaz şehir mimarisi, geniş caddeleri, Kars Çayı kıyısı, kalesi , taş köprüsü, dillere destan Çıldır Gölü ve UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI Listesi’nde bulunan Ani Harabeleriyle tüm güzelliklerinin altının beyaz bir kalemle çizildiği zamanda yani kar zamanında bizi tekrar davet ediyor.
- Fotoğraf amaçlı planlama yapılmış olması
- Dolu dolu 4 tam gün, 3 gece konaklama
- Tren ile Kars- Erzurum yolculuğu
Gezimizin öne çıkan özellikleri.

Çıldır Gölü (Şahin Dirican -2018)
İlk gün sabah uçuşları ile Kars’a ulaştıktan sonra zaman kaybetmeden Kars gezilerinin vazgeçilmezi olan, peynirleri ve peynir müzesi ile ünlenen Boğatepe köyüne geçiyor ve doğal ve ev yapımı ürünlerle kahvaltı ziyafeti ile başlıyoruz. Boğatepe’ye gidip eski kaşar, küflü peynir ve gravyer tatmamak hatta almamak olur mu?
Peynir müzesini ve köyün sokaklarını gezdikten sonra ise Çıldır Gölüne geçeceğiz ve balıkçıların buz altından çıkardığı balıklar ile öğle yemeği ziyafeti yapacağız. Sonra da donmuş Çıldır Gölü’nde yürüyecek, neresi kıyı neresi göl anlamanın imkânsız olduğu, donmuş gölde balık tutanları, atlı kızak keyfi sürenleri fotoğraflayacağız. Göl henüz buz tutmadan ağlarını atan balıkçılar, göl buzlanınca buzu delip balıklarını çıkarırlar. Bu sonsuz beyazlıkta köylüler bir köyden diğerine gölün etrafını dolaşmak yerine atlı kızaklarla donmuş göl üzerinden gidiyor. Atlı kızaklar ve gölü delip balık tutanlar yetmediyse, bir de koşuşturan çoban köpeklerini ekleyin tabloya.

Çıldır Gölü (Şahin Dirican -2019)
“Maalesef küresel ısınma nedeniyle Çıldır Gölü’nü kaplayan buz tabakası da gitgide inceliyor. Kızaklar daha çok gölün etrafından gidebiliyor, balık tutmak için göle delik açmak artık daha kolay, sezon artık erken bitiyor” diyor balıkçılar. Dolayısıyla fazla gecikmeden, hemen bu sene Kars’a gitmeli ve bu masalsı manzaraları fotoğraflamalısınız! Kış mevsiminin ilk aylarında gölün donmama ihtimalini dikkate alarak Şubat ayı ortasında gidiyoruz, bu kez.
Uzun süren masalsı bir günün sonunda ise şehrin tam merkezindeki otelimize geçmeden önce yöresel lezzetlerle akşam yemeklerimizi yiyeceğiz.

Şehitlik (Şahin Dirican -2018)
2.Günümüze otelimizde yapacağımız kahvaltı ile başlıyoruz. Erken hareket ederek karlı yollarda seyreden Doğu Ekspresini fotoğraflamayı amaçlıyoruz. Sonrasında ise Allahuekber Dağları arasındaki Sarıkamış’a giderken 1914 yılındaki 78 bin şehitimizin anısına yapılan şehitlik ziyareti yapacağız. Sarıkamış’a geçince de 19. Yüzyıl sonunda Baltık mimari tarzında Rus Çarı tarafından eşi adına yaptırılan Katherina Köşküne gideceğiz. Sarıkamışın tarihi sokaklarında dolaşabilmek için mola verecek ve öğle yemeğimizin ardından; 1001 kiliseli şehir olarak tarihte isminden sıkça söz ettirmiş ve Ermenilere başkentlik yapmış olan ve UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI Listesi’nde bulunan Ani Harabeleri’ne gidiyoruz. Ermenistan sınırımızı oluşturan Arpaçay’ın kıyısına kurulmuş bu önemli yerleşim yeri, günümüzden bin yıl önce 100.000 kişinin üzerinde nüfusa ev sahipliği yaparken günümüzde ise bir harabe konumunda. Volkanik renkli taşlarla yapılmış kiliseler ve katedrallerin kar üzerindeki renk cümbüşü sizleri kendisine hayran bırakırken, Türklerin Anadolu’da inşa ettikleri ilk cami olan Emir Manuçehr Camiinin Arpaçay’ı ve Ermenistan sınırını kapsayan manzarası birbirinden güzel fotoğraflar çekmenize olanak sağlayacaktır.

Ani Harabeleri (Şahin Dirican -2018)
Keseli kilise-Resimli Kilise-Büyük Katedral (Fethiye Camii)-Surlar- Aslanlı Kapı- Emir Manuçehr Camii gibi önemli eserleri gezip Selçuklu sarayını dışardan gördükten sonra Ani Harabeleri’ndeki gezimizi sonlandırıyor, Kars Merkeze, otelimize dönüyoruz. Yöresel lezzetlerden seçtiklerimizle akşam yemeğimizi yiyor ve belki de Kafkas Gecesine / ya da Aşık atışmasına katılıyoruz.

Cheltikov Oteli (Şahin Dirican-2019)
3. ve Kars’taki son günümüzü Kars şehir merkezine ayırıyoruz. On iki Havariler Kilisesi’ni, Kars Kalesi’ni, Rus Baltık mimarisinin en güzel örneklerin de biri olan Alexander Nevski Kilisesini (Fethiye Camii), Kıyısında eski Osmanlı evlerinin yer aldığı Kars Çayı üzerinde yer alan Taşköprü’yü ve Kars Müzesi’ni görüp, fotoğraflayacağız. Ünlü şairimiz Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evi, tarihi hamamları görüp Kars sokaklarını keşfediyoruz. Kars sokakların da serbest zaman veriyoruz, dileyenler Kars’ın meşhur peynirlerinden ve balından alabilirler.
Dileyen arkadaşlarımızı akşam uçağı ile Kars’tan uğurluyoruz.

Çifte Minare (Şahin Dirican -2019)
Bizimle devam edecek arkadaşlarımız için 4. ve son günümüzün ilk bölümünü Allahuekber Dağlarının büyüleyici manzaralarını izleyeceğimiz Doğu Ekspresi ile Erzurum yolculuğuna ayırdık. Beyaz rüyanın içinden yavaş yavaş geçen Doğu Ekspresi’ne binebilmek ve güzergahının en çarpıcı bölümünde bu masalı yaşayabilmek için Kars’tan Erzurum’a dönüşü trenle yapacağız. 4.5 saatlik yolculukta Dünyanın en büyük fotoğraf sergisine girmiş gibi olacağız. Camdan geçen her görüntüyü ayrı bir fotoğraf olarak kaydetmeye çalışacağız. Tren, daha önce adını bile duymadığınız yerlerde durunca da, bize gülümseyen hayatlara dokunmaya ve fotoğraflamaya çalışacağız.Tren yolculuğumuzun ardından Erzurum’a ulaşıyoruz. Erzurum’da ilk durağımız meşhur Cağ Kebabı olacak . Öğle yemeğimizden sonra Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami ziyaretimizi yapacağız. Günümüzü meşhur Oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han ziyaretimiz ile sonlandırıyoruz.
Bu gezide damaklarımız bayram edecek: Kars Peyniri, Tereyağ, Ayran Aşı Çorbası, Pörtletme, Patlıcan ve Kırmızı Biber Tabağı, Ezme, Nohut, Kuzu Eti ve Safran Köklü Piti, Erişte Pilavı, Kaz eti, balık, Cağ Kebap, Umaç helvası, Şekerpare sadece bazıları!
Lotus Sanat’ın kurulduğu 2008 yılından bu yana, başkalarının gezilerini kopyalayıp izleyen değil, yeni rotalarda ve keşiflerde benzersiz fotoğrafların peşinde olduk. Sıradanın dışına çıkarak, çoğu grubun bizden öğrenip tekrar ettiği yerler yerine bizimle yeni rotalarda, doğru zamanda fotoğraf çalışmak isterseniz, fotoğraf gezilerimize bekleriz.

Zavot’un Kazları (Şahin Dirican -2019)
Bizimle fotoğraf gezilerine gelenler iyi biliyor: biz turistik amaçlı gezmiyoruz, tur düzenlemiyoruz, fotoğraf amaçlı olarak yolculuğa çıkıyoruz ve uygulamalı fotoğraf atölyesi (workshop) yürütüyoruz. Samimi ve dost canlısı fotoğraf gönüllüsü gruplarımızla; her an destek alıp, sorularınıza yanıt alabileceğiniz eğitmenlerimizle fotoğraf gezisine çıkmanın güven, huzur ve keyfini yaşamak isterseniz bize katılmanızı bekleriz.
- Ön kayıt için son tarih: 31 Ocak 2020, Cuma, saat 18:00
- Maliyetlerin ve kayıtların kesinleştirilmesi, kapora ödeme: 04 Şubat 2020, Salı
ÖN KAYIT için => WhatsApp ( 0 532 446 68 72) ile bize ulaşınız.
Gidiş :
- Istanbul- Kars => Pegasus ile Uçuş Tarihi 12 Şubat 2020, Çarşamba – Saat :07:45
- Ya da tren ile Ankara-Kars 10 Şubat 2020, Pazartesi, saat 17:55 (1 gece önceden geliyor)
1. Gün (12 Şubat 2020, Çarşamba): Çıldır Gölü- Boğatepe (Zavot)
2. Gün (13 Şubat 2020, Perşembe): Ani -Sarıkamış
3. Gün (14 Şubat 2020, Cuma): Kars Merkez
4. Gün (15 Şubat 2020, Cumartesi): Trenle Erzurum yolculuğu ve Erzurum Merkez Gezisi
Dönüş:
- Kars- Istanbul, Pegasus, Uçuş Tarihi 14 Şubat 2020, Cuma, saat 14:00
- Ya da tren ile Erzurum -Ankara 16 Şubat 2020, Pazar, saat 12:10 (ya da Erzurum programına katılmayıp 15 şubatta direkt Ankara)
Eğitmen ve fotoğraf danışmanı : Şahin Dirican
Tahmini Maliyet:
- Sayımıza bağlı olarak değişmekte
- 12 ve üzeri olursak, 600,00 TL
- 5-9 kişi olursak, 650,00 TL
- Tek kişilik Oda farkı 50,00 TL
- Sayımız yükseldikçe oluşan maliyet düşüşü katılımcılara yansıtılacaktır
- Bu gezimiz; Vezir Turizm (Tursab Belge No: A 1816) iş birliği ile yapılmaktadır.
Maliyet Hesabına Dahil Edilenler:
- Bölgedeki ulaşım (2 günlük araç+ hava alanı transferi)
- 2 gece otel (oda+kahvaltı) konaklama
- İlk sabah kahvaltısı (Boğatepe Köyünde)
- Rehberlik
- TURSAB Sigortası
- Fotoğraf danışmanlığı
Maliyet Hesabına Dahil Edilmeyenler:
- Kars’a ve Erzurum’a ulaşım (isteyen uçakla, isteyen tren veya otobüsle gelebilir ve de dönebilir) /gezi başlangıcı ve bitişi Kars hava alanıdır (Bizimle 4. gün devam edenler ile Erzurum da ayrılacağız).
- Öğlen ve akşam yemekleri
- Yemeklerde alınacak içecekler
- Erzurum’a geçiş ve Erzurum’daki harcamalar
- Kişisel harcamalar
- Yöresel eğlence (müzik, halk oyunları)
- Çıldır Gölünde kızakla gezi gibi extralar
- Müze ve ören yeri girişleri (müze kartınızı unutmayınız)
- Yukarıda dahil olduğu belirtilmeyen tüm harcamalar
- Bu gezimiz; ticari amaçlı olmayan, kulüp üyelerimiz ile misafirlerinin katılımına açık, fotoğraf, kültür ve lezzet gezisidir.
- Çocuklar katılabilir.
- Fotoğraf amaçlı katılımcıların temel fotoğraf eğitimi almış, temel düzeyde fotoğraf bilgi ve deneyimine sahip olmaları beklenmektedir.
- Fotoğraf makinelerinizi, tripod vb yardımcı ekipmanlarınızı, mevsime uygun giysilerinizi ve kullanmanız gereken ilaçlarınızı unutmayın.
- Pilinizin dolu olduğunu kontrol ediniz, yedek pilinizi, şarj aletinizi ve hafıza kartlarınızı unutmayınız.
- Bu gezi aynı zamanda bir uygulamalı fotoğraf atölyesi olup; gezi sırasında fotografik koşullar dikkate alınarak her türlü değişiklik yapılabilir.
- Sayımıza bağlı olarak;bölgede otobüs, midibüs veya minibüs ile gezilecektir. 12 kişiden az talep olursa özel geziye dönüştürülebilir veya yükselen maliyete göre katılımcılarla birlikte karar verilir.