Konya Gezisi için tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle büyüleyici Konya ve çevresine gidiyoruz.
Hernekadar, son yıllarda, Konya’yı gündeme taşıyan lale tarlaları ve Şebi- Aruz olsa da Konya’nın doğası ve tarihi eserleri de en az onlar kadar etkileyiciler. Konya Gezisi ile işte bu güzellikleri de fotoğraflamayı hedefliyoruz.
Zamanı verimli kullanabilmek ve 2 günlük programla Konya’yı keşfetmenize yardımcı olmak için Cuma akşamından gidiyoruz. Cumartesi sabah erkenden hareket ederek sönmüş bir volkan kraterinin suyla dolmasıyla oluşan ve ortasında adacıklar bulunan, fotoğrafçıları cezbeden Meke Krater Gölü ile başlıyoruz. Kahvaltımızı da Göl kenarında yapmayı düşünüyoruz.
Meke Gölü sonrasında Karapınar üzerinden ve Taşkale Kanyonu içinden geçerek, Atatürk’ün Ata Yurdu olarak da bilinen Taşkent (Kızıllar Köyü) ne geçiyoruz. Taşkent’te,Türkiye’nin üçüncü büyük yer altı su mağarası olan İncesu Mağarasını görüp, fotoğraflayacağız. Tarihçesi Hitit dönemine kadar uzanan Taşkent; Geç Roma ve erken Hristiyanlık dönemlerinde önemli bir merkez olmuştur. Hristiyanlık dininin yasak olduğu ilk dönemlerde gizlenmeye müsait arazi yapısı ve kolay kazılan kayalara oyulan yerleşim yerleri ile önemli ama saklı, dinî yerleşim merkezlerinden birisi olmuştur.
Rotamız; görenleri büyüleyen ve doğa fotoğrafçılarını kendisine bağlayan Yerköprü Şelalesine çıkıyor. Aynı isimle olan ve Mut ilçesindekine değil Hadim’deki Yerkörü Şelalesine gidiyoruz. Turizme kazandırma gerekçesiyle çevresine tesisler yapılmaya başlanan şelaleyi, çevresi ve doğası bozulmadan fotoğraflamak istiyoruz.
Şelalede yaşayacağımız rüya gibi bir zaman dilimi sonrasında Konya Merkeze dönüyoruz. Akşam saatlerinde ise Sema gösterisine katılmayı hedefliyoruz.
2.Günümüze de otelimizdeki erken kahvaltı ile başlayıp, ziyaretçi kabul etmeye başlayacağı ilk dakikalarda lale tarlasına gidiyoruz. Onlarca renk ve çeşitteki lalelenin çiçeklendiği yüzlerce kilometrelik lale tarlalarında fotoğraf ziyafeti sonrasında ise Dünya tarihinin yazılmasında önemli bölgelerden olan Çatalhöyük’e geçiyoruz. M.Ö.5500 lere kadar tarihlenen Çatalhöyük; ilk yerleşme, ilk ev mimarisi ve ilk kutsal yapılara ait özgün buluntuları ile insanlık tarihine ışık tutan bir merkez.
Öğleden sonramızı Konya Merkeze ayırıyoruz. Tren saatimize kadar; Konya Arkeoloji Müzesi, İnce Minare Müzesi, Karatay Medresesi, Alaaddin Tepesi, Mevlana Müzesi, Tropikal Kelebekler Vadisi ve tarihi Sille köyü görüp, fotoğraflamayı hedeflediğimiz yerler.
Konya Gezisi Takvimi
Bizimle fotoğraf gezilerine gelenler iyi biliyor ki: biz turistik amaçlı gezmiyoruz, tur düzenlemiyoruz, fotoğraf amaçlı olarak yolculuğa çıkıyoruz ve uygulamalı fotoğraf atölyesi (workshop) yürütüyoruz. Samimi ve dost canlısı fotoğraf gönüllüsü gruplarımızla; her an destek alıp, sorularınıza yanıt alabileceğiniz eğitmenlerimizle fotoğraf gezisine çıkmanın güven, huzur ve keyfini yaşamak isterseniz bize katılmanızı bekleriz.
- Ön kayıt için son tarih: 02 Nisan 2018, Pazartesi, saat 18:00
- Maliyetlerin ve kayıtların kesinleştirilmesi, kapora ödeme: 04 Nisan 2018, Çarşamba
- Gezi : 06-08 Nisan 2018, Hafta Sonu (2 gün + 2 gece)
Ön Kayıt için FORMU DOLDURUNUZ
Konya ve rotamızdaki noktalar için bakabilirsiniz:
- Gidiş : 06 Nisan 2018, Cuma, 18:25 Y.H.Tren (Pendik -Konya)
- Dönüş : 08 Nisan 2018, Pazar, 17:45 Y.H.Tren (Konya-Pendik)
- GÜN (07 Nisan 2018, Cumartesi) : Meke Gölü, Taşkale, Yerköprü Şelalesi
- GÜN (08 Nisan 2018, Pazar) :Lale Tarlası, Çatalhöyük, Konya (Arkeoloji Müzesi, İnce Minare Müzesi, Karatay Medresesi, Alaaddin Tepesi, Mevlana Müzesi, Tropikal Kelebekler Vadisi, Sille)
- Eğitmen ve fotoğraf danışmanı : Şahin Dirican
- Tahmini katılımcı sayımız netleştiğinde Tur operatörlerinden teklif alınacak ve sayımıza bağlı indirim alınmaya çalışılacaktır.
- Gezi Katılım Maliyetinin; 00 -00 TL civarı olmasını bekliyoruz (+KDV).
- Katılım maliyetine;
- Konya YHT Garından başlayıp, bitecek biçimde bölgedeki ulaşım (minibüs)
- 2 gece konaklama
- 2 kahvaltı
- TURSAB Sigortası
- Rehberlik
- fotoğraf danışmanlığı dahil edilecektir.
- Maliyet; sayımızın 13 kişi olacağımız varsayımı ile tahmin edilmiştir. Maliyet netleştiğinde veya değiştiğinde katılımcılara bilgi verilecektir.
- Bu gezimizde TURSAB Yetkili A Acentası …. (….) ile çalışıyoruz.
- Fotoğraf amaçlı katılanların temel fotoğraf eğitimi almış, temel düzeyde fotoğraf bilgi ve deneyimine sahip olmaları beklenmektedir.
- Fotoğraf makinelerinizi, tripod vb yardımcı ekipmanlarınızı, mevsime uygun giysilerinizi ve kullanmanız gereken ilaçlarınızı unutmayın.
- Pilinizin dolu olduğunu kontrol ediniz, yedek pilinizi, şarj aletinizi ve hafıza kartlarınızı unutmayınız.
- Doğa yürüyüşü de olduğu için trekking ya da spor ayakkabısı giymeniz önerilir.
- Programın bazı etaplarında (buzul göllerine çıkış günleri) uzun doğa yürüyüşlerimiz olabilecektir. Katılmak istemeyen ya da katılamayacak arkadaşlarımız otelimizde veya aracı bırakacağımız yaylada kalarak dinlenebilir, Karadeniz doğasının huzurunu yaşayabilirler.
- Bu bir uygulamalı fotoğraf atölyesi olup; gezi sırasında fotografik koşullar dikkate alınarak her türlü değişiklik yapılabilir.